در طی چند سال اخیر، برنامه پیام‌رسان تلگرام به محبوبیت قابل‌توجهی در میان کاربران در کشورمان رسیده است و این موضوع، باعث شده تا بسیاری از افراد مختلف از این برنامه استفاده نمایند. برنامه تلگرام در قابلیت، تفاوت چندانی با واتس‌اپ ندارد؛ هرچند، امنیت بیشتری را به کاربر ارائه می‌دهد. در ادامه به 4 کاری که پیش از استفاده از تلگرام بر روی گوشی‌هوشمند خود باید انجام دهید، می‎پردازیم.

1- آخرین زمان آنلاین بودن خود را مخفی کنید

اگر تمایلی ندارد که توسط دوستان و مخاطبان دیگر خود مورد قضاوت قرار بگیرید، توصیه می‌کنیم که حتماً آخرین زمان آنلاین بودن خود را مخفی نمایید. ویژگی "Last Seen" آخرین زمانی را که شما در سرویس تلگرام آنلاین بوده‌اید، به مخاطبین و دوستان شما نشان می‌دهد اما تعدادی از کاربران، تمایل چندانی به فعال بودن این قابلیت ندارند.

 به منظور غیرفعال نمودن "Last Seen" به تنظیمات مراجعه نموده و از قسمت Privacy and Security، گزینه Last Seen را انتخاب کنید. اکنون می‌توانید این ویژگی را به میل خود سفارشی نمایید و با تنظیم آن بر روی حالت My Contacts، تنها مخاطبان شما از زمان آنلاین‌شدن شما مطلع می‌شوند و در حالت Nobody، هیچ‌ فردی نمی‌تواند از آخرین زمان حضور شما در تلگرام مطلع شود.

2- گفت‌وگوهای خود را در تلگرام از دیگران با انتخاب یک رمز، مخفی نگه ‌دارید

امنیت یکی از مواردی است که همواره موردتوجه بسیاری از کاربران قرار داشته و این موضوع، می‌تواند ملاک برتری یک برنامه پیام‌رسان را تا حدی مشخص نماید. هر فردی که به گوشی هوشمندتان دسترسی داشته باشد، می‌تواند از گفت‌وگوهای شما در برنامه تلگرام اطلاع یابد اما اگر مایل به انجام آن نیستید، می‌توانید به قسمت تنظیمات مراجعه نموده و و از قسمت Privacy and Security و با لمس گزینه Passcode Lock، رمزی را به دلخواه تعریف نمایید.

هم‌چنین، ویژگی برای آن در نظر گرفته شده است که می‌تواند گفت‌وگوهای شما را پس از یک مدت مشخص قفل نماید و برای مشاهده آن‌ها، مجدداً باید پسورد تعریف‌شده را وارد کنید.

3- حساب کاربری خود را پس از یک مدت مشخص، حذف نمایید

گاهی‌اوقات تمایل داریم که پس از یک مدت مشخص، حساب‌کاربری‌مان در یک وب‌سایت یا یک برنامه حذف شود و خوش‌بختانه در برنامه تلگرام چنین ویژگی وجود دارد. برنامه تلگرام قابلیتی را به کاربران ارائه می‌دهد که پس از یک مدت مشخص، در صورتی‌که کاربر به حساب‌ کاربری خود در این برنامه وارد نشود؛ این اکانت را به طور خودکار حذف می‌کند.

برای فعال نمودن این ویژگی، به تنظیمات - Privacy and Security و Account Self-destructs مراجعه کنید و مدت زمان مشخصی را بدین منظور تعریف نمایید. در حالت پیش‌فرض، این مدت بر روی شش ماه تعریف شده است اما می‎توانید آن‌را بسته به شرایط خود به یک ماه تا یک‌سال، تغییر دهید.

4- دانلود خودکار فایل‌های چند رسانه‌ای را حتماً غیرفعال کنید

در تلگرام، قابلیتی وجود دارد که بسته به نوع ارتباط شما به اینترنت (با استفاده از دیتا سیم‌کارت یا با اتصال به یک شبکه بی‌سیم)، می‌تواند فایل‌های چند رسانه‌ای را به طور خودکار دریافت نماید. این قابلیت با اینکه در ابتدا کاربردی به‌نظر می‌رسد و شاید چندان تمایلی به غیرفعال نمودن آن نداشته باشید، پس از مدتی آزاردهنده می‎شود؛ به خصوص آنکه در برخی از کانال‌های بی‌فایده وارد شده باشید و این موضوع، تنها حجم مصرفی اینترنت شما را به طور قابل‌توجهی افزایش می‌دهد و هم‌چنین باید به اشغال بخش زیادی از فضای داخلی اشاره کرد.

 به همین جهت، توصیه می‌کنیم که پیش از واردشدن به کانال‌های مختلف و یا ...، حتماً قابلیت دانلود خودکار فایل‌های چند رسانه‌ای را غیرفعال نمایید یا دانلود آن‌را تنها به یک نوع خاص از فایل‌های چند رسانه‌ای، محدود نمایید. بدین منظور، کافی است وارد قسمت تنظیمات شده و از بخش Automatic media download، نوع فایلی را که می‌خواهید به صورت خودکار دریافت شود؛ شخصی‌سازی نمایید. هرچند توصیه می‌کنیم که تیک تمامی فایل‌ها را بردارید و در صورت تمایل، خود به صورت دستی نسبت به دانلود آن‌ها اقدام نمایید.